15 mei 2022

Een overbruggingshypotheek, wat is dat nu?

Een overbruggingshypotheek, wat is dat nu?

Je hebt overwaarde op je huis. Dat is mooi, want daar kun je van alles mee doen. Die overwaarde ga je deels of volledig gebruiken om de hypotheek van je nieuwe woning te verlagen, waardoor er lagere maandlasten ontstaan.

We hebben echter wel een ‘tijdsvolgorde-probleempje’. Die overwaarde krijg je namelijk pas in handen als je je huidige woning voor de laatste keer verlaat. De gang naar de notaris. De volgende dag (of tegenwoordig vaak nog op dezelfde dag) staat het geld al op je rekening.

Maar je nieuwe woning moet je al volledig hebben afgerekend op het moment dat die wordt opgeleverd. Als je in je huidige woning wilt blijven wonen tot het zover is (en dan vaak nog een week of zes extra, want je wilt rustig kunnen schilderen, de vloer erin en verhuizen), krijg je pas na de oplevering je overwaarde. Die heb je tijdens de bouw dus helemaal nog niet.

Dat doen we met een overbruggingskrediet. Een overbruggingskrediet is een voorschot op je overwaarde. Een voorschot dat je van de bank krijgt en dat voorschot betaal je terug op het moment dat je je overwaarde in handen hebt.

Hoe lossen we dat nou op in de markt?

De bank neemt wel altijd een veilige marge op die te verwachten overwaarde.

Bij een hypotheek tijdens de bouw heb je dus eigenlijk een tussensituatie en een eindsituatie (als je overbruggingskrediet afgelost is). Hoe dat precies eruit gaat zien voor jou in Rozenoord?

De Hypotheekspecialisten van NEXTHome laten het je graag zien!

Belangrijke data

Wil je de inschrijving van het project Rozenoord niet missen? Zet dan de volgende data in je agenda. 

  • Op 17 mei komt het inschrijfformulier online
  • Op 19 mei 09.00uur kan je het inschrijfformulier indienen
  • De toewijzingsgesprekken vinden plaats op 7,8,9 juni

Verkoopproces

In ons proces speelt tijdsvolgorde een rol. Zodra het digitale loket opent is het zaak om zo snel mogelijk je volledig ingevulde inschrijfformulier in dienen. Wij kijken naar je eerste voorkeur en de volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren. Op 31 mei krijgen de mensen aan wie we een woning hebben toegewezen dit telefonisch te horen van NEXTHome. De resterende kandidaten krijgen daags later een mail dat ze vooralsnog reserve kandidaat zijn.

Klik hier voor het verkoopproces.

Vragen? 

Op de website hebben we alvast een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Mocht je een financiële vraag hebben die hier niet tussen staat, dan kun je contact opnemen met onze financieel adviseur NEXTHome door middel van onderstaande contactgegevens.